IBM en Maersk tekenen 2 grote zeevrachtvervoerders voor Blockchain

Twee toonaangevende wereldwijde zeevrachtvervoerders, Mediterranean Shipping Co (MSC) en CMA CGM, zijn toegetreden tot het blockchain expeditieplatform TradeLens. Het blockchainplatform dat is ontwikkeld door ’s werelds grootste logistieke bedrijven Maersk en IBM. Dit meldde Reuters op 28 mei. TradeLens wil papierwerk en de bijbehorende kosten en tijd in de logistieke sector verminderen. Op dit moment heeft TradeLens wereldwijd meer dan 100 supply chain exploitanten voor verzending en expeditie. Het samenbrengen van grote concurrenten van Maersk op het IBM-platform is een behoorlijke prestatie. In een sector met smalle marges voor IT-vernieuwingen en een blijvend wantrouwen tussen concurrenten is dat niet makkelijk om te bereiken. TradeLens ondervond moeilijkheden bij het aantrekken van de overige vervoerders naar het platform. Sommige partijen waren bezorgd over IBM en Maersk, die het intellectuele eigendom in een joint venture bezaten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!