TradeLens

IBM en Maersk tekenen 2 grote zeevrachtvervoerders voor Blockchain

Twee toonaangevende wereldwijde zeevrachtvervoerders, Mediterranean Shipping Co (MSC) en CMA CGM, zijn toegetreden tot het blockchain expeditieplatform TradeLens. Het blockchainplatform dat is ontwikkeld door ‘s werelds grootste logistieke bedrijven Maersk en IBM. Dit meldde Reuters op 28 mei.

TradeLens wil papierwerk en de bijbehorende kosten en tijd in de logistieke sector verminderen. Op dit moment heeft TradeLens wereldwijd meer dan 100 supply chain exploitanten voor verzending en expeditie. 

Het samenbrengen van grote concurrenten van Maersk op het IBM-platform is een behoorlijke prestatie. In een sector met smalle marges voor IT-vernieuwingen en een blijvend wantrouwen tussen concurrenten is dat niet makkelijk om te bereiken.

TradeLens ondervond moeilijkheden bij het aantrekken van de overige vervoerders naar het platform. Sommige partijen waren bezorgd over IBM en Maersk, die het intellectuele eigendom in een joint venture bezaten.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN