Bitcoin handelsvolumes in Zuid-Korea bereiken nieuwe recordhoogtes

Bitcoin (BTC) handelsvolumes in Zuid-Korea hebben onlangs nieuwe hoogtes bereikt op peer-to-peer (P2P) exchange LocalBitcoins. Dit meldde BTC statistieken website Coin Dance.

Volgens de gegevens zijn de wekelijkse handelsvolumes van Bitcoin in de afgelopen twee weken enorm toegenomen. De laatste week is een nieuw record bereikt van ongeveer 219 miljoen Zuid-Koreaanse won ($185.000).

Zuid Korea LocalBitcoins wekelijkse handelsvolumes in BTC. Bron: Coin Dance

LocalBitcoins werd in 2012 in Finland opgericht en biedt over-the-counter handel in lokale valuta voor bitcoin. Het Finse crypto-handelsplatform is vooral populair in Zuid-Amerika. Venezuela en Colombia zijn verantwoordelijk voor 85% van de handelsvolumes van LocalBitcoins tegen februari 2019.

Volgens gegevens van de crypto-analytics-website Coinhills is de Zuid-Koreaanse won een van de meest populaire valuta voor het verhandelen van Bitcoin. De won, goed voor ongeveer 20.000 BTC ($173 miljoen) in dagelijkse handelsvolumes, wordt gerangschikt als de op twee na grootste verhandelde nationale valuta ten opzichte van BTC na de Amerikaanse dollar en de Japanse yen.

Top 8 nationale valuta’s verhandeld tegen bitcoin. Bron: Coinhills

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!