Oudste bank van Korea lanceert blockchain-enabled leenplatform

De oudste bank van Korea, Shinhan Bank, heeft een blockchain-enabled leenplatform gelanceerd om het leenproces te versnellen. Dit meldt het Zuid-Koreaanse mediabureau Yonhap op maandag 27 mei.

Het nieuwe systeem past blockchain-technologie toe bij verificatie- en bevestigingsprocessen binnen het netwerk van aangesloten instellingen en banken. Het systeem biedt de partijen de mogelijkheid om zich te registreren en te werken in het netwerk met behulp van een gecodeerd éénmalig wachtwoord, waardoor gemakkelijke en onmiddellijke toegang mogelijk is tot de gegevens die nodig zijn voor de goedkeuring en uitgifte van leningen.

Het systeem is bedoeld om kosten te verlagen en tijdwinst in het leenproces te verhogen. Het gaat, naar verluidt, het publiek in staat stellen om online leningen aan te vragen en deze bedragen te ontvangen, zonder persoonlijk contact.

Volgens de publicatie is het nieuwe systeem het eerste initiatief in zijn soort dat geïntroduceerd zal worden in Zuid-Korea.

Een functionaris van de Shinhan Bank zei dat de recente toepassing van blockchain-technologie deel uitmaakt van de pogingen van de instelling om op afstand diensten voor klanten te verlenen. Hij voegde eraan toe dat de bank door zal gaan met het ontwikkelen van innovaties met toegang op afstand en met producten om de toegankelijkheid te vergroten.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!