Bitcoin prijs analyse 20 mei, 2019 (week 21)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $7900. Nadat wij een drop hebben gezien van maar liefst $8200 naar $6600 wist Bitcoin zich goed te herpakken.

Weekoverzicht:

Bitcoin is inmiddels voor 15 weken in een uptrend nadat BTC de 200MA voor de de tweede keer heeft getest. De wekelijkse candle heeft zich zodanig afgesloten dat wij nu 3 bullish candles achter elkaar zien, wat ook wel de 3 white soldiers genoemd kan worden. De 3 white soldiers staan bekend als een reversal teken. Echter op het kleinere tijdframe dienen wij wel rekening te houden met een aankomende correctie (wave 4).

Dagoverzicht

Nadat wij de dump kregen wist Bitcoin zich goed te herpakken. Echter zien wij dat Bitcoin exact weer bij de $8300 zone is weerkaatst. Bitcoin wist zich wel een goede sluiting van de dagelijkse candlestick te vormen, deze ziet er namelijk erg bullish uit! Ook komt er een bullish cross aan op de Stoch Rsi (D), wat Bitcoin een leuke boost kan geven. Echter kan dit nog wel enkele dagen duren voordat wij dit gaan uitspelen.

4H overzicht

Om verdere Bullish bewegingen te zien dienen wij boven de $7450 te blijven. Op deze manier zien wij namelijk geen ABC correctie voor ons, maar een nieuwe wave 1-5 wat Bitcoin nog één move omhoog kan brengen voor dat de grotere correctie begint. Wanneer dit het geval is, en wij spelen de dubbel top scenario niet uit, kunnen wij bij een breek van de $8350 richting de $8880-$9200 area gaan. Wanneer wij in deze zone aankomen, dienen wij rekening te houden met de indicatoren die zich op het grotere tijdframe aan het vormen zijn. Waarom? Omdat wave 3 dan zo goed als klaar is, en dat betekend dus dat wij wave 4 (correctie wave) kunnen gaan beginnen.

SUPPORT & RESISTANCE

Support:

– $7500 (short term) – $7200 (short term) – $6800 (short term) – $6600 (short term) – $6150 (short term) – $5000 (mid term) – $4200 (mid term)

Resistance:

– $7800 (short term) – $8200 (short term) – $8500 (short term) – $9400 (mid term)

Bearish scenario:

Wanneer BTC wel weer door de $7400 weet te te vallen, betekent dat wij nu al de correctie wave begonnen zijn. Wij vormen namelijk dan de wel bekende ABC. Dit ziet er als volgt uit:

Conclusie:

Als we kijken naar de grafieken en wij zien de recente prijsacties dienen wij boven de $7500 te blijven voor een bullish scenario. Bij een breek van de $8350 kunnen wij verdere bullish bewegingen zien, richting de bekende $9100 area. Ook zitten wij nog steeds boven de 21 EMA op zowel de dagelijkse grafiek als op de 4H grafiek, wat voor mij een bullish signaal is. Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!