Slechts 376 mensen bezitten wereldwijd 33% van alle Ethereum

Eén derde van alle Ethereum (ETH) in de wereld is in bezit van slechts 376 mensen, volgens het onderzoek van Chainalysis dat op 15 mei is gepubliceerd. Ondanks het beheersen van een groot deel van het circulerende aanbod van Ethereum, bleek uit de studie dat deze ‘whales’ verantwoordelijk zijn voor slechts 7% van alle transactie-activiteiten. Chainalysis concludeerde dat hoewel deze individuen niet perse een betekenisvolle invloed hebben op de prijs van ETH, ze wel bijdragen aan de volatiliteit van de markt wanneer grote verkopen worden gedaan. Deze cijfers kunnen worden gezien als een verbetering ten opzichte van 2016, toen whales 47% van het circulerende aanbod van ETH in handen hadden. De studie toonde verder aan dat de meerderheid (ongeveer 60 procent) van deze whales geen actieve handelaren zijn en weinig met hun activa doen. Analyse van de activiteit van 2016 tot 2019 onthulde ook dat etherprijzen de neiging hebben om bewegingen in bitcoin (BTC) te volgen. Onderzoekers voegde hieraan toe:
“Als we bijvoorbeeld gisteren kijken naar de stijging van bitcoin, dan leidt een stijging van 1% tot een stijging van 1,1% in Ethereum.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!