Eén van de grootste elektriciteitsbedrijven gebruikt Ethereum dApp

Eén van de grootste elektronicabedrijven ter wereld werkt samen met Ethereum (ETH) app iExec aan een nieuwe test. EDF, het op vier na grootste elektriciteitsbedrijf met een marktkapitalisatie van $33 miljard, heeft zijn visuele simulatorsoftware GPUSPH gelanceerd op iExec, een gedecentraliseerde toepassing die werkt op het Ethereum mainnet. EDF kan hiermee testen hoe het programma op een blockchain werkt in plaats van op een normale computeromgeving. De simulator onderzoekt een veld genaamd ‘smoothed particle hydrodynamics’ voor het modelleren van vloeistoffen. Het idee is dat de GPUSPH toepassing nuttig is voor het bestuderen van allerlei dingen, zoals waterdammen of zelfs lavakoeling. EDF probeert te bepalen of Ethereum voordelen toevoegt aan de simulator, die meestal op een GPU wordt uitgevoerd. Zoals EDF blockchain ingenieur Gilles Deleuze aan CoinDesk heeft verteld:
“In een breder perspectief is de ontwikkeling van distributed computing een geloofwaardig scenario voor de toekomst, en blockchain kan in dit scenario een mooie hefboom zijn. Dus laten we het verkennen.”
Oorspronkelijk was het een uitbreiding van een decennium oud onderzoeksproject. iExec is een van de langerlopende Ethereum apps, gelanceerd in 2016 om het concept van cloud computing op de blockchain te verkennen. Terwijl de wereld van cloud computing momenteel wordt gedomineerd door grote ondernemingen, zoals Amazon, proberen ze de vorm van computergebruik te decentraliseren op Ethereum. iExec, hoofd van innovatie en adoptie Jean-Charles Cabelguen betoogde bij CoinDesk dat de voordelen van het gebruik van iExec voor GPUSPH talrijk zijn, inclusief duidelijke monitoring van de staat en de rekenkracht van de app en toegenomen “veerkracht” van de app, omdat deze draait op een gedecentraliseerde netwerk. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!