Oostenrijk overweegt oprichting FinTech reguleringen

Het ministerie van Financiën in Oostenrijk overweegt om een regulerend raamwerk op te zetten voor de FinTech industrie. Dit meldde een persbericht op 26 april.

De minister van Financiën, Hartwig Loeger, zei dat de FinTech adviesraad zal helpen bij het ontwikkelen en aansturen van relevante regels voor de ‘jonge financiële markt rond gedigitaliseerde financiële diensten’. Met als doel om de groei van Initial Coin Offering (ICO’s) en digitale valuta’s te stimuleren. Staatssecretaris Hubert Fuchs zei:

“Voor sommige ondernemingen in de FinTech industrie is het buitengewoon moeilijk om vanaf het begin alle wettelijke vereisten en ontwikkelingen bij te houden. Velen van hen geven het op en gooien hun bedrijfsmodellen weg. Daar willen we maatregelen tegen nemen.


In het regelgevende raamwerk zullen FinTech ondernemingen hun bedrijfsmodellen voor een beperkte periode onder toezicht van de FMA kunnen testen en trainen. De aankondiging verwijst naar het concept van een regelgevend raamwerk ontwikkeld door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. Een expert van de FCA was betrokken bij de ontwikkeling van het Oostenrijkse raamwerk.

Om deelnemer van het raamwerk te worden, zullen ondernemingen aan bepaalde vereisten moeten voldoen. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van een bedrijfsmodel op basis van onder andere informatie, communicatie of blockchain-technologie.

Loeger verklaarde ook dat “de digitalisering van de financiële sector een van de meest cruciale gebieden is voor de toekomst van Oostenrijk. In de toekomst zullen FinTechs hun innovatieve bedrijfsmodellen kunnen testen in een raamwerk.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!