Man steelt meer dan 9 miljoen dollar aan Dash

Er is een aanklacht ingediend tegen Afek Zard in Israël vanwege de vermeende diefstal van 74.990.74 Dash (meer dan $9 miljoen) van zijn kamergenoot. Dit meldde de lokale media News1 op 18 april.

Volgens gegevens van Coinmarketcap is het aantal gestolen munten gelijk aan meer dan 0,85% van het totale circulerende aanbod van Dash. Het slachtoffer, Alexei Yaromenko, is een vroege cryptocurrency-belegger die sinds 2013 zijn cryptocurrencies heeft opgebouwd.

Yarmolenko leerde Zard over cryptocurrencies en handelde er zelf in voordat de diefstal zou plaatsvinden. Volgens het aanklachtdocument ingediend door advocaat Giora Hazan, had Zard de sleutel van het appartement en had hij toegang tot de woning in de afwezigheid van Yaromenko.

Volgens het rapport waren de munten tot 1 maart in de wallet van Yaromenko te vinden. Toen was één Dash nog $82,5 waard. De officieren van justitie beweren dat de verdachte aan het begin van de maand de computer van het vermeende slachtoffer gebruikte om de inloggegevens van de crypto-wallet te stelen.

Het stelen van de munten deed Zard alleen of met behulp van anderen. Vervolgens stuurde hij de munten door naar vier van zijn eigen wallets. Zard wordt beschuldigd van diefstal, witwassen van geld en het binnendringen van een computer om een misdaad te plegen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!