Litecoin (LTC) bereikt nieuw hoogtepunt

Litecoin heeft onlangs een nieuw hoogtepunt in mining hashrate en een nieuw recordaantal lightning nodes behaald. De acht jaar oude cryptocurrency blijft de voorspellingen van zijn ondergang trotseren, met nieuwe aanpassingen zoals Mimblewimble en het Lightning Netwerk.

Volgens gegevens van BitInfoCharts piekte het netwerk op 359.43TH/s op 8 april en overschaduwde het vorige hoogtepunt elf maanden geleden op 342.88TH/s. Historisch gezien heeft de hashrate van Litecoin zijn prijsactie met verschillende snelheden gevolgd. Het stijgt over het algemeen langzaam door bullish bewegingen zodra miners nieuwe apparatuur aanschaffen en installeren om bij te blijven. Echter kan de prijs ook drastisch dalen wanneer miners hun stekkers eruit trekken.

De recente verandering heeft de prijs van Litecoin echter weer opgedreven en de hashrate is nu hoger dan ooit. Er een duidelijke stijging in het aantal Lightning nodes. In januari stond de Litecoins node teller nog rond de 100. Sindsdien heeft het Lightning Netwerk dat aantal bijna verdubbeld, nu zittend op 184, gemiddeld met 21% per maand.

In dezelfde periode groeide de waarde van het netwerk enorm. De cumulatieve waarde van alle Litecoin betalingskanalen groeide van 26,73 LTC aan het begin van het jaar tot vandaag bijna 294 LTC . Dat is bijna een elfvoudige toename sinds januari en een toename van 71% in de afgelopen dertig dagen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!