Grote Japanse bank trekt zich terug uit Ripple’s Money Tap

Resona, één van de drie Japanse banken die samenwerkt met SBI Holdings en Ripple aan de geldtransactie-applicatie, genaamd Money Tap, trekt zich terug uit het project.

Money Tap is gebouwd op basis van gedistribueerde grootboektechnologie, volgens SBI. Het stelt gebruikers in staat gratis geld naar anderen te sturen met behulp van de telefoonnummers van de ontvanger of een QR-code, en gebruikt de biometrische functies van apparaten, zoals vingerafdrukscans, voor beveiliging. Daarnaast biedt het bank-naar-bank geldtransfers in ‘real time’ door gebruik te maken van Ripple’s xCurrent.

De applicatie werd afgelopen oktober gelanceerd met de deelname van drie banken: SBI Sumishin Net Bank, Suruga Bank en Resona.

De bank, die de op drie na grootste bank van Japan is, kondigde op donderdag 11 april aan dat zij per 13 mei gaan stoppen met het ondersteunen van de Money Tap applicatie. Ze gaven echter geen enkele reden aan voor deze beslissing.

Vorige maand ontving Money Tap nog een investering van 13 banken, die zich als aandeelhouder bij het project voegden maar de technologie nog niet gebruiken.

SBI Group is de afgelopen twee jaar erg druk geweest in de crypto-markt. Zo hebben zij onder andere een exchange gelanceerd, geïnvesteerd in hardware-wallet ontwikkelaars en zijn zij begonnen met de productie van mining processors.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!