Western Union integreert crypto wallet

Western Union werkt samen met blockchain-startup Coins.ph om inwoners van de Filipijnen gemakkelijker geldovermakingen te laten ontvangen. Dit meldde de start-up eind vorige week. Met de nieuwe deal zullen zowel internationale als binnenlandse betalingen via het netwerk van Western Union direct in de digitale wallets van Coins.ph terechtkomen. Het doel van de dienst is om snelle en gemakkelijke toegang tot geldovermakingen te bieden. Dit vooral in stedelijke en afgelegen gebieden met weinig service. De koppeling met de digitale en retailnetwerken van Western Union klanten geeft de mogelijkheid om betalingen te ontvangen van bijna alle landen en gebieden wereldwijd, voegde Coins.ph eraan toe.
Met ongeveer 10 miljoen Filippino’s die buiten hun eigen land werken en wonen, behoren de Filippijnen over de hele wereld tot de beste bestemmingen voor geldovermakingen. Coins.ph citeerde Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), de centrale bank van het land, die aangaf dat de maandelijkse persoonlijke geldovermakingen van in het buitenland wonende Filippino’s vorig jaar juli 2,7 miljard dollar hadden bereikt en 3 procent meer waren dan een jaar eerder.
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!