G20-top: focus op cryptocurrency

Twintig lidstaten komen samen om de internationale cryptocurrency anti-witwasplan te bespreken op 8 en 9 juni in Fukuoka, Japan. Dit meldde het lokale nieuwscentrum Kyodo op 4 april. Volgens het rapport zullen G20 gouverneurs van centrale banken en ministers van Financiën aan de vergadering deelnemen. Het evenement is gericht op het plan ter bestrijding van het witwassen van geld en financiering van terrorisme met cryptocurrency. Volgens de Kyodo wordt verwacht dat de landen tijdens deze vergadering overeenstemming zullen bereiken over nieuwe regels. Het rapport geeft aan dat het belangrijkste doel anti-anonimiteit is. De groep is namelijk op zoek naar een manier om striktere identificatie te krijgen van mensen die in crypto handelen. Het doel is om zo de activastromen vanaf het moment van de transactie transparant te houden. Zoals Cointelegraph vorig jaar december meldde, hebben de G20-landen al opgeroepen tot een belastingstelsel voor grensoverschrijdende elektronische betalingsdiensten en tot regulering van het witwassen van geld. Er werd toen gemeld dat de lidstaten het probleem tijdens de vergadering van dit jaar zouden bespreken. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!