PayPal investeert voor het eerst in een blockchain-organisatie

De betaling gigant heeft gisteren aangekondigd dat het geïnvesteerd heeft in zijn eerste blockchain-organisatie, namelijk Cambridge Blockchain. Dit volgens een publicatie van CoinDesk dat op dinsdag 2 maart geplaatst werd. Cambridge Blockchain is een startup die financiële instellingen en andere organisaties gaat helpen op gevoelige gegevens te beheren. Het precieze bedrag is niet bekend, echter geven gegevens van de SEC aan dat Cambridge Blockchain, in de afgelopen 9 maanden, $10,5 miljoen opgehaald heeft van verschillende investeerders. De eerste $7 miljoen waren onder andere afkomstig van HCM Capital en Digital Currency Group. De daaropvolgende $3,5 miljoen kwamen van PayPal en van Omidyar Network. Betreffende het aandeel in de financiering, vertelde een woordvoerder van PayPal CoinDesk het volgende via email:
“We hebben een investering gedaan in Cambridge Blockchain omdat het blockchain-technologie voor digitale identiteit toepast op een manier waarvan we denken dat financiële dienstverleners, zoals PayPal, van kunnen profiteren. Onze investering stelt ons in staat om mogelijke samenwerkingen te verkennen om gebruik te maken van blockchain-technologie.”
PayPal bevestigde daarnaast dat Cambridge Blockchain de eerste investering in een blockchain-organisatie is van het bedrijf. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!