VKontakte lanceert mogelijk eigen cryptocurrency

Het bekendste social media platform in Rusland, VKontakte (VK), denkt na over de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency. Dit meldde het lokale nieuwscentrum RNS op 28 maart. Volgens het rapport vertelde een onbekend persoon, die op de hoogte is van de plannen van het bedrijf, dat het project een individuele crypto wilt ontwikkelen.De onderneming heeft echter nog geen definitieve beslissing genomen over het wel of niet lanceren van een cryptocurrency munt. Uit het rapport blijkt dat RNS een presentatie van VK heeft gekregen dat laat zien op welke manieren gebruikers de tokens van een bedrijf kunnen verdienen. Eén van deze manieren is door te laten zien hoe actief je bent en hoeveel tijd je besteed op het platform. Volgens het artikel zouden de verdiende munten kunnen worden opgespaard, overgedragen tussen gebruikers, omgeruild voor goederen en geconverteerd (vermoedelijk naar fiat-valuta) via VK Pay. De officiële website omschrijft VK Pay als een geldtransferdienst waarmee VK-gebruikers geld naar elkaar kunnen sturen in berichten met een creditcard of bankpas. De service is vorig jaar in juni gelanceerd. VK is vermoedelijk ook van plan om een tipservice te integreren. Gebruikers kunnen dan cryptocurrency naar auteurs sturen van berichten die ze leuk vinden. Marktonderzoeksbureau eMarketer deed in 2017 een voorspelling dat VK vóór 2018 in Rusland de 42 miljoen gebruikers zou overtreffen. Naast een topplatform op gebied van sociale media is VK volgens Alexa momenteel de derde populairste website in Rusland. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!