ETF

Amerikaanse SEC plaatst vacature voor crypto-specialist juridisch adviseur

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is op zoek naar een ‘crypto-specialist’ juridisch adviseur.

Volgens een vacature op USAJobs, een officiële banenportal van de overheid, is de afdeling handel en markten van de SEC van plan om een nieuwe jurist aan te nemen om een ​​’allesomvattend plan’ te ontwikkelen voor crypto– en digitale activa effecten.

Één van de hoofdverantwoordelijkheden van het nieuwe personeelslid zou zijn om hun “kennis van federale effectenwetten toe te passen op digitale activa effecten en crypto-aangelegenheden, dat wil zeggen broker-dealers, exchanges, clearing- en overdrachtsregistraties, uitwisseling van producttoepassingen, verkoop- en handelspraktijken, etc.”

De succesvolle kandidaat zal ook de hoofdvertegenwoordiger van de divisie zijn in de FinTech-werkgroep van de SEC, die een hechte verbinding heeft met de Digital Assets Working Group van de Financial Stability Oversight Council (FSOC). Ze zullen ook fungeren als aanspreekpunt van de divisie voor Amerikaanse en internationale toezichthouders, marktdeelnemers en het publiek.

De vacature lijkt een stap van de SEC naar het wegnemen van het grijze gebied omtrent de regelgeving voor de crypto-industrie in de Verenigde Staten.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN