Crypto exchange BitHumb mogelijk gehackt

Vandaag plaatste crypto exchange BitHumb op Twitter dat hun opnames en stortingen in cryptocurrency tijdelijk zijn onderbroken. In een verklaring die is gekoppeld aan de tweet, schrijft de crypto exchange dat ze op de 29e om 10:15 uur (tijdzone onbekend) ontdekten dat er via hun monitoringssystemen abnormale opnames te zien waren. De exchange geeft verder aan dat ze alle cryptocurrency tijdens het ontdekken van deze vreemde opnames meteen in hun cold wallet hebben beveiligd. Volgens de vertaalde notitie was het incident een ‘ongeval met insiders’ en voeren ze onderzoeken uit bij beveiligingsbedrijven, het cyberpolitiebureau en KISA. In een tweet van crypto-gebruiker Dovey Wan staat dat meer dan 3 miljoen EOS (ongeveer $12,5 miljoen) is overgedragen op BitHumb’s cold wallet, maar dit is niet bevestigd. In juni 2018 had BitHumb ook al met een hack te maken. Door deze hack zijn ze ongeveer $30 miljoen aan cryptocurrencies kwijtgeraakt. In het onderzoek na de hack heeft de exchange nog $14 miljoen van de gestolen funds kunnen terughalen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!