Spaanse Nationale Commissie voor de effectenmarkt heeft geen één ICO goedkeuring gegeven

De Spaanse Nationale Commissie voor de Effectenmarkt (CNMV) geeft aan dat zij geen één entiteit heeft gemachtigd om een ICO uit te voeren. Dit nieuws werd gemeld door Cointelegraph en Español op dinsdag 27 maart. De regulator gaf een officiële aankondiging uit op maandag 26 maart, waarin werd onderstreept dat het agentschap tot op heden geen enkel project in de ICO-sector had goedgekeurd of doorgelicht heeft. CNMV benadrukte daarom dat elke white paper, of andere documentatie die met potentiële ICO-investeerders wordt gedeeld, een disclaimer moet bevatten waarin wordt verduidelijkt dat het niet “onderworpen is geweest aan enige vorm van toetsing door de CNMV of enige andere overheidsinstantie”. Alle ICO-gerelateerde documentatie die anders beweert, is niet correct, benadrukte de toezichthouder, tenzij de tekst op voorhand formeel is gecontroleerd en goedgekeurd door het bureau. Het agentschap voegde hieraan toe dat zijn regulerend toezicht tot nu toe beperkt is tot het bevestigen of tokens, die als effecten worden beschouwd, onder een bepaalde drempel geen goedkeuring van de regulator vereisen. Deze drempel is bepaald als een symbolische uitgifte van minder dan 5 miljoen euro, gericht op minder dan 150 retail investeerders – of in gevallen waarin de minimale investering per belegger minimaal 100.000 euro bedraagt. Het bureau heeft echter de waarschuwing toegevoegd dat:
“Dit is logischerwijs niet afhankelijk van het feit dat de deelname van een beleggingsvennootschap noodzakelijk kan zijn, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 35.3 van de LMV (Spaanse wet op de effectenmarkten) en in de voorwaarden die zijn uiteengezet in de criteria die zijn gepubliceerd door de CNMV op dit gebied.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!