YouTube advertentie stuurde mensen naar frauduleuze website

Het video-platform YouTube zou per ongeluk een frauduleuze advertentie hebben getoond voor Bitcoin (BTC) wallet Electrum. Dit volgens een Reddit-bericht dat op dinsdag 26 maart werd gepubliceerd. Kijkers die geïnteresseerd waren in de advertentie, werden omgeleid naar een kwaadaardige website met behulp van een vaak voorkomende scam-methode, genaamd typosquatting of URL-kaping. In de Reddit-post waarschuwde een gebruiker, met de naam mrsxeplatypus, het publiek voor de promotie van een malwareversie van Electrum en beschreef hoe de scam-advertentie werkte:
“De schadelijke advertentie is vermomd als een echte Electrum-advertentie. De advertentie zegt zelfs in de video dat je naar de juiste link (electrum.org) moet gaan. Echter wanneer je op de advertentie klikt, begint meteen het downloaden van het kwaadaardige .exe bestand. Zoals je kunt zien in de afbeelding, is de URL van de frauduleuze website elecktrum.org, en niet electrum.org.”
Op technologie gerichte nieuwssite The Next Web meldde dat Google, eigenaar van YouTube, gepaste acties tegen de advertentie heeft ondernomen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!