Microsoft ‘Bing’ blokkeerde meer dan vijf miljoen aan crypto advertenties in 2018

Microsoft’s eigen zoekmachine en advertentieplatform Bing heeft vorig jaar meer dan vijf miljoen cryptocurrency-gerelateerde advertenties geblokkeerd. Deze statistieken kwamen naar voren in een eigen rapport dat op 25 maart werd gepubliceerd. Volgens Bing maakte de anonimiteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) een doelwit van fraudeurs en scammers. Het bedrijf geeft aan dat dit de reden is voor het verbod op cryptocurrency-gerelateerde inhoud op zijn advertentieplatform. Hierdoor werden meer dan vijf miljoen advertenties geblokkeerd. Ook gaf Bing aan dat het verbod op wapenadvertenties ertoe leidde dat meer dan 18 miljoen advertenties werden geblokkeerd. Ten slotte beweert de onderneming dat zijn pogingen om scams tegen te gaan hebben geleid tot de sluiting van meer dan 12.000 Bing Ads-accounts. Vorig jaar mei sloot Bing zich aan bij andere internetreuzen. Het bedrijf maakte bekend dat het cryptogeld-gerelateerde advertenties op zijn netwerk zou gaan verbieden per juli 2018. De onderneming zei vervolgens in een officiële post:
“Omdat cryptocurrency en gerelateerde producten niet gereguleerd zijn, hebben we vastgesteld dat ze een mogelijk verhoogd risico vormen voor onze gebruikers.”
Voordat Bing een verbod oplegde, deed facebook dit met cryptocurrency-advertenties in januari 2018, net als Google in maart van hetzelfde jaar. Twitter volgde al snel met een verbod op reclame voor het aanbieden van initial coin offerings (ICO). Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!