Hoofd eCommerce Solutions bij JPMorgan Chase ziet crypto-bedrijven niet als concurrent maar als partner

Het wereldwijde hoofd van eCommerce Solutions bij JPMorgan Chase, Ron Karpovich, gaf tijdens een open interview met CNBC aan dat er meer van een partnership dan van concurrentie te spreken is tussen financiële instellingen en crypto-actoren. Dit interview werd vandaag, 20 maart, gepubliceerd. In antwoord op een vraag over in hoeverre de bankgigant klaar is om te concurreren met nieuwe en ontwrichtende actoren die gebruik kunnen maken van blockchain-technologie en cryptocurrencies om dezelfde diensten aan te bieden als de oude garde, maar met lagere tarieven, zei Karpovich:
“Uiteindelijk zullen achter de schermen crypto-innovators een bank moeten gebruiken om funds te verplaatsen. Er is meer sprake van een partnership in plaats van concurrentie.” Als het gaat om marges en mogelijkheden zijn betalingen nooit iets dat in marge groeit, niemand wil betalen voor een betaling. Dat is één van de moeilijkste onderdelen van dit proces. Je hebt beperkte middelen om jezelf te onderscheiden, dus je hebt zeer efficiënte en grote spelers nodig.”
Karpovich schreef daarom de hoge mate van consolidatie in de betalingsruimte toe aan deze primaire eis om efficiëntie te bieden in het vermogen om betalingen te verrichten. In zijn aanvullende opmerkingen merkte Karpovich op dat blockchain weliswaar een revolutie zou kunnen betekenen in de betalingssector, maar dat consumenten in de toekomst misschien niet noodzakelijk de transformatie zullen registreren, omdat de technologie zich wellicht zal ontwikkelen tot een back-end technologie die simpelweg tijd en kosten kan besparen. Vervolgens ging hij wat dieper in op JPM Coin en verwierp hij de suggestie dat dit een ommekeer betekent van JPMorgan richting de crypto-markt. Hij zei:
“Ik denk dat er een verschil is tussen het verhandelen van een cryptocurrency die op de markt is en die alomtegenwoordig is in vergelijking met het gebruik van de technologie om uw betalingsinfrastructuur te verbeteren. We beschouwen de technologie als een middel om dingen sneller en goedkoper te doen. Dit is wat elke CEO wil. Dus vanuit dat oogpunt denk ik dat het een stap vertegenwoordigt in het concept van het gebruik van blockchain.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!