Zes banken melden zich aan voor stablecoins op blockchain netwerk IBM

Zes internationale banken hebben naar verluidt intentieverklaringen ondertekend om hun eigen stablecoins uit te geven. Dit zal gesteund worden door de nationale fiat-valuta’s op IBM’s blockchain-aangedreven betalingsnetwerk, ‘World Wire’. Het nieuws werd tegelijk door IBM en Stellar bekendgemaakt, gedurende een keynote op Money 2020 Asia in Singapore. Dit meldde het financiële nieuwskanaal Cheddar op 18 maart. IBM’s grensoverschrijdende betalingsnetwerk, Blockchain World Wire (BWW), werd in september 2018 in samenwerking met Stellar (XLM) gelanceerd. BWW is gisteren live gegaan en heeft meer dan 44 banken in dienst. BWW ondersteunt momenteel meer dan 47 valuta’s voor betalingen in 72 landen. Het doel is om cryptocurrencies te gebruiken om direct internationale transacties tussen banken mogelijk te maken. Cheddar meldt dat zes banken hun plannen om stablecoins te verkopen hebben bevestigd. Waaronder Banco Bradesco in Brazilië, Bank Busan in Zuid-Korea en de Rizal Commercial Banking Corporation in de Filippijnen. Andere tot nu toe onbekende banken zullen stablecoins uitbrengen die worden gesteund door de ruro en Indonesische rupiah. Dit onthulde, Jesse Lund, IBM head of blockchain solutions. Voorafgaand aan de door IBM uitgegeven stablecoin-bekendmaking, is IBM ook een samenwerking aangegaan met Stronghold. Dit is een op Stellar gebaseerde en door USD gedekte asset. Met als doel om de eerste stablecoin van het Stellar-netwerk te creëren. Hij zei:
“We zijn enorm enthousiast dat we iets nieuws en revolutionairs gaan bouwen waarmee we het landschap van grensoverschrijdende betalingen echt gaan veranderen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!