Libra project

Ledger ontvangt First Level Security certificaat voor Ledger Nano S

De Franse hardware wallet organisatie, Ledger, heeft een First Level Security Certificaat (CPSN) ontvangen, voor hun Ledger Nano S wallet, van het Franse nationale cybersecuritybureau (ANSSI). Dit werd gedeeld op Cointelegraph op maandag 18 maart.

ANSSI staat de Franse premier bij ​​op het gebied van defensie en nationale veiligheid. Volgens de lijst van gecertificeerde producten zijn er 122 producten, van de 261 die ANSSI sinds 1 juni 2018 heeft beoordeeld, gecertificeerd. Deze producten dienen een reeks evaluaties te doorstaan. Deze tests omvatten onder andere meerdere aanvalsscenario’s. De evaluaties omvatten firewall, identificatie, authenticatie en toegang, beveiligde communicatie en ingesloten software.

Ledger onderstreept het belang van het ontvangen van een onafhankelijke certificering en zegt dat dit pas het begin is van een reeks van certificaten die het Franse bedrijf wenst te ontvangen.

Daarnaast geeft Ledger aan dat zij ook een eigen lab hebben waar de veiligheid getest wordt en ook hebben zij een aangepast besturingssysteem ontwikkeld, genaamd BOLOS (Blockchain Open Ledger Operating System), voor het koppelen van software- en hardwarestrategieën die de beveiliging verbeteren.

Volgens de post bestrijkt het CPSN-certificaat een scala aan ingesloten kernbeveiligingsfuncties, waaronder een willekeurige nummergenerator, die wordt aangemaakt via hardware en vervolgens wordt verwerkt via BOLOS, in overeenstemming met de beveiligingsrichtlijnen.

Andere CPSN-gecertificeerde beveiligingsfuncties omvatten een vertrouwensbasis (die ervoor zorgt dat een gegeven Nano authentiek wordt uitgegeven door Ledger) en verificatiemaatregelen van eindgebruikers, zoals verplichte pincodes voor toegang tot services en post-uitgifte-mogelijkheden, die plaatsvinden over een beveiligd kanaal.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN