John Mcafee

Fidelity Digital Asset Platform gaat live met selecte groep klanten

Fidelity Digital Asset, de digitale valutavleugel van de Amerikaanse financiële dienstverlener Fidelity, is nu live met een selecte groep klanten. Dit meldde de onderneming onlangs.

De onderneming schreef het volgende in een tweet:

“We zijn live met een kleine groep van in aanmerking komende klanten en zullen langzaam verder uitbouwen. Onze oplossingen zijn gericht op de behoeften van hedgefondsen, adviesbureaus, particulier vermogensbeheer , pensioenen en andere institutionele belegger.”

Fidelity had in eind januari bekendgemaakt dat het platform zich in de laatste testfase van zijn nieuwe digitale activadienst bevond. De onderneming heeft verklaard dat het sinds de eerste bekendmaking in oktober 2018 zijn platform heeft ontwikkeld om te voldoen aan de institutionele handels- en bewaringsnormen, net zoals aan wettelijke vereisten.

In januari hadden anonieme bronnen ook opgemerkt dat het custody-aanbod van Fidelity’s Bitcoin (BTC) in maart 2019 live zou gaan.

Deze week zei het hoofd van Fidelity Digital Assets, Tom Jessop, dat de onderneming nu live is, maar dat ze nog steeds aan verschillende onderdelen van het platform werken. Hij merkte op dat alhoewel sommige klanten al sinds januari op het platform actief zijn, anderen wellicht moeten wachten tot eind september. Dit hangt namelijk af van de feiten en omstandigheden van elke klant.

Jessop voegde daaraan toe dat de bearmarkt afgelopen jaar geen invloed had op de ontwikkeling van de onderneming. Hij zei wel: “als je op het hoogtepunt van de markt een cryptofonds bent begonnen, dan zul je dit waarschijnlijk nu wel voelen”.

Volgens Jessop is de institutionele belangstelling voor cryptocurrencies blijven stijgen ondanks de bearmarkt. Hij zei:

“Als er iets is, worden ze nu net zo aangemoedigd als toen de prijzen hoger waren.”

In de bekendmaking van februari had Fidelity aangegeven dat zij hun klantenbasis zullen blijven verbreden naarmate de onderneming zich verder ontwikkelt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN