Hoofd financiële commissie van Frankrijk stelt verbod op anonieme cryptocurrencies voor

Eric Woerth, het hoofd van de financiële commissie van de Franse nationale vergadering, stelt voor om een verbod op anonieme cryptocurrencies toe te passen. Dit zei hij in een recent rapport over crypto-bezittingen en blockchain-technologie. Hij zei het volgende:
“Het zou gepast zijn om een ​​verbod op de verspreiding en handel in bepaalde cryptocurrencies voor te stellen die volledige anonimiteit garanderen. Dit is het geval voor een bepaald aantal cryptocurrencies (Monero, PIVX, DeepOnion, Zcash) waarvan het doel is om elke mogelijkheid om de bezitters te identificeren omzeilen. Tot nu toe is regelgeving nog niet zo ver.”
Naast dit onderdeel onderzoekt Woerth ook mogelijke problemen in verband met cryptocurrencies, waaronder fraude, belastingontduiking, witwassen van geld en energieverbruik. Hij zei:
“Het onderscheid tussen de verschillende toepassingen van cryptocurrencies moet gemaakt worden, om ​​fijnere en nauwkeurigere reguleringen vast te stellen voor het algemeen belang, evenals het privébelang van de ondernemers in deze markt.”

Japanse maatregelen

In april vorig jaar stelden Japanse toezichthouders vergelijkbare maatregelen voor om te voorkomen dat cryptocurrency-exchanges anoniem-georiënteerde altcoins, zoals Dash (DASH) en Monero zouden verhandelen. Een niet nader genoemd lid van de regulator van het land, zei het volgende:
“Er moet serieus worden besproken of een geregistreerde cryptocurrency-exchange moet worden toegestaan ​​om dergelijke valuta’s te gebruiken / te verhandelen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!