De grote Amerikaanse supermarktketen, Kroger, stopt met Visa en overweegt Bitcoin

De grote Amerikaanse supermarktketen, Kroger, is onlangs gestopt met het ondersteunen van Visa betalingen als onderdeel van een protest tegen de ‘buitensporige transactiekosten’ van de betalingsverwerker. Er werd aangekondigd dat tijdens dit protest honderden winkels en benzinestations de Visa-betalingen in april zouden stopzetten. Nu vragen jullie jezelf af: Wat heeft dit met crypto te maken? Nou, het verhaal gaat echter rond dat Kroger het Lightning Network van Bitcoin (BTC) als een mogelijk alternatief betalingssysteem beschouwen. Dit volgens een publicatie van CCN op maandag 4 februari. Morgan Creek Digital-partner, Bitcoin-evangelist en populaire podcast-presentator, Anthony Pompliano, kreeg de bal aan het rollen toen hij zei dat zijn team bereid was om in het vliegtuig te stappen om de Kroger-managers te ontmoeten en om het gebruik van Lightning Network-enabled Bitcoin te bespreken als een goedkoper alternatief voor Visa. Kroger verklaarde op 1 maart dat 142 supermarkten en 108 brandstofcentrales zouden stoppen met het accepteren van Visa betalingen op 3 april om de lage prijzen voor klanten te kunnen behouden. Visa is verreweg de grootste creditcardverstrekker ter wereld, met 323 miljoen gebruikers in vergelijking met 191 miljoen Mastercard-gebruikers, waardoor het verbod een gedurfde stap is van Kroger. Door deze actie komt er ruimte vrij voor alternatieven met lage kosten, zoals Bitcoin Lightning Network. Als een toonaangevende traditionele supermarktketen in het land, zou deze stap andere ontevreden bedrijven kunnen aanmoedigen om het voorbeeld te volgen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!