Microsoft en het Spaanse Telefónica gaan samenwerken

Telefónica, de grootste multinational op het gebied van telecom van Spanje, is een partnerschap aangegaan met Microsoft om hun digitale innovatie op het gebied van blockchain en kunstmatige intelligentie (AI) uit te breiden. Dit volgens een officieel persbericht van Microsoft dat op maandag 25 februari werd geplaatst. Het Spaanse bedrijf, dat de afgelopen maanden meerdere blockchain-gerelateerde partnerships is aangegaan, zal nu het Azure-platform van Microsoft gebruiken om nieuwe diensten voor de telecomsector te ontwikkelen. Microsoft-CEO, Satya Nadella, zei het volgende:
“Samen zullen we de kracht van Azure & Azure AI toepassen om nieuwe en innovatieve ervaringen te creëren voor miljoenen Telefónica-klanten over de hele wereld en om de toekomst van het netwerk van Telefónica vorm te geven.”
Microsoft en Telefónica hebben samen een erg groot bereik en volgens Microsoft zal deze samenwerking ook klantgerichte technologische verbeteringen omvatten. De CEO van Telefónica, José María Álvarez-Pallete, zei het volgende:
“We gebruiken momenteel al AI om onze klantenrelaties te verbeteren en we zijn verheugd om met Microsoft samen te werken om de kracht van Azure AI verder te gaan benutten.” Deze overeenkomst versterkt onze relatie en onze gemeenschappelijke overtuiging dat AI-technologie en het gebruik van gegevens gebaseerd moet zijn op solide ethische principes en dat het mensen in staat moet stellen om hun digitale leven te beheersen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!