Bitfinex krijgt gestolen Bitcoins terug van Amerikaanse overheid

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft van de Amerikaanse overheid 27.66270285 Bitcoin (BTC) gekregen. Dit zijn ze eerder tijdens de hack van augustus 2016 kwijtgeraakt. Het verloren bedrag wordt nu geconverteerd naar USD en betaalt aan gedupeerden. In augustus 2016 werd 119.756 BTC van de exchange gestolen. Het aantal Bitcoins was in die tijd ongeveer 73 miljoen dollar waard. Het bedrag dat nu is overgemaakt, ongeveer 110.000 dollar, is berekend op basis van de huidige koers. Sinds de hack in 2016 heeft Bitfinex samengewerkt met internationale wetshandhavingsinstanties om inlichtingen te verstrekken en te assisteren bij onderzoeken. In november 2018 kreeg Bitfinex een seintje dat de Amerikaanse regering mogelijk Bitcoins in hun bezit had, verkregen uit de 2016 hack. Dit meldde de exchange op 25 februari in een blogpost. Chief Financial Officer bij Bitfinex, Giancarlo Devasini zei:
“Meer dan twee jaar na de hack van het Bitfinex platform zien we vandaag de resultaten van een duidelijke en krachtige strategie en de inspanningen van de Amerikaanse overheid. Het geeft ons een enorm goed gevoel om onze beleggers, die loyaal waren aan ons en in ons geloofden in een zeer moeilijke tijd, eindelijk te kunnen vergoeden.”
CEO van crypto-investeringsbedrijf CoinShares, Ryan Radloff, reageerde: Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!