Liechtensteinse bank lanceert exchange voor institutionele beleggers

De in Liechtenstein gevestigde Bank Frick gaat een dochteronderneming (DLT Markets) lanceren voor institutionele beleggers. Dit meldde Cointelegraph op 22 februari. Bank Frick, met het hoofdkantoor in Balzers, werd opgericht in 1998 en is grotendeels in handen van de Kuno Frick Family Foundation. Volgens een ander persbericht van april 2018 rapporteerde de bank in 2017 een nettowinst van 6,3 miljoen Zwitserse frank (ongeveer $6,3 miljoen). Volgens hetzelfde rapport beheerde de bank 3,81 miljard francs (ongeveer $3,8 miljard) in klantenfondsen, op het moment van publicatie. Volgens de aankondiging van de bank zal DLT Markets institutionele beleggers “voorzien van een volledig gereguleerde en veilige multi-exchange, die hen toegang biedt tot de activa-klasse.” Edi Wögerer, CEO van Bank Frick, verklaarde het volgende:
“Met onze spin-off bieden we institutionele klanten een unieke combinatie van een FinTech bedrijf en een bank gereguleerd door de EU.”
Roger Wurzel, die eerder werkzaam was bij business development bij Bank Frick, is benoemd als de CEO van de nieuwe dochteronderneming. De voormalige blockchain projectontwikkelaar en medeoprichter van, het cloudgebaseerde accountingbedrijf, Styxchange zal verantwoordelijk zijn voor business development bij DLT Markets. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!