Cryptobedrijf biedt cryptoverzekeringen aan via Lloyd’s of London

Blockchain beveiligingsbedrijf en crypto wallet service BitGo heeft plannen bekendgemaakt om cryptoverzekeringen aan te bieden via Lloyd’s of London. Dit meldde een persbericht op 19 februari. Klanten van BitGo Business kunnen een verzekering voor hun digitale activa afsluiten, zodra deze worden opgeslagen op de BitGo Business Wallet-service. Het persbericht geeft aan dat activa dat wordt vastgehouden door BitGo of BitGo Trust Company kunnen worden verzekerd tot maximaal $100 miljoen. Dit kan gedaan worden door Lloyd’s, de wereldwijde verzekeringsbedrijf. In 2017 had Lloyd’s ongeveer $43,8 miljard aan verzekeringspremies en heeft het ook beroemdheden als Rolling Stones gitarist Keith Richards verzekerd. Een BitGo cryptoverzekering kan worden uitbetaald als gevolg van het verlies van private keys, veroorzaakt door een hack of diefstal door derden en in het geval van fysiek verlies van private keys. BitGo Business Wallet-klanten kunnen diefstalverzekering en de key recovery-service genaamd Lost Key Cover via Digital Asset Services kopen. De verzekering zal worden ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij die opereert onder de bevoegdheid van de Financial Conduct Authority (FCA), de toezichthouder voor financiële diensten van het Verenigd Koninkrijk. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!