Duitse overheid benaderd bedrijven en industriegroepen voor aanbevelingen

De Duitse overheid is druk bezig met het raadplegen van bedrijven en industriegroep, die actief zijn in de crypto-markt, om aanbevelingen te doen met het als doel om een strategie te vormen tegen het begin van de zomer. Dit meldt Reuters op maandag 18 februari.

Berlijn is een broedplaats

De niet nader genoemde bedrijven en groepen zijn naar verluidt uitgenodigd om vanaf deze week aanbevelingen te doen. Reuters citeert ook ongespecificeerde bronnen van de overheid, die zeggen dat het nog steeds onduidelijk is of die aanbevelingen in de nabije toekomst in regelgeving zullen resulteren, maar dat er op dit moment concrete resultaten worden nagestreefd. Berlijn is een broedplaats voor startende bedrijven waarvan er ongeveer 170 op de één of andere manier in de blockchain-markt actief zijn. Er is grote belangstelling van potentiële deelnemers en investeerders in een groot aantal sectoren, waaronder de autobranche, farmaceutische bedrijven, energie en administratieve organisaties, die via blockchain processen willen transformeren. Volgens de bronnen werden de bedrijven en branchegroepen, die stakeholders konden worden in een blockchain-implementatieproces in de grootste economie van Europa, uitgenodigd om vanaf deze week aanbevelingen te doen. Hoewel er naar concrete resultaten werd gestreefd, was het tot nu toe onduidelijk of die onmiddellijk zouden worden verwezenlijkt in wetgevingsbewegingen, zeiden ze.

Verschillende aanpakken

Blockchain-startups hebben gezegd dat er, zonder een wettelijk kader, grote hindernissen zijn. Overheden dringen aan op voorzichtigheid ten opzichte van cryptocurrencies. Weinig grote economieën wereldwijd hebben uitgebreide strategieën ontwikkeld voor het ondersteunen van blockchain-startups. Sommigen, waaronder Groot-Brittannië en Singapore, hebben dergelijke bedrijven beperkte vrijheid gegeven om te experimenteren met innovatieve toepassingen van blockchain in de financiële sector. Andere kleinere jurisdicties, met name Malta en Gibraltar, hebben geprobeerd jonge bedrijven te lokken door wetten te creëren die bedoeld zijn om de groei van dergelijke bedrijven aan te moedigen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!