Finablr exchange en betalingsplatform Unimoni sluit zich aan bij RippleNet

Finablr, het wereldwijde betalingsplatform en exploitant van vreemde valuta’s in de Verenigde Arabische Emiraten, is toegetreden tot Ripple’s (XRP) RippleNet blockchain-netwerk. Dit meldde een persbericht op 11 februari. Finablr zijn netwerkmerken UAE Exchange en betalingsplatform Unimoni, zullen het blockchain-gebaseerde platform van Ripple gebruiken om real-time transacties naar Thailand te voltooien. De onderneming meldde ook dat het plannen heeft om de diensten in de toekomst te verbreden naar andere landen. Volgens het persbericht, zal de eerste partner in deze dienst de belangrijke Thaise bank, Siam Commercial Bank zijn. Klanten van de UAE Exchange en Unimoni hebben de mogelijkheid om wereldwijd geld te sturen naar Thailand. De bank werkt sinds september 2018 samen met RippleNet. Navin Gupta, Managing Director van Zuid-Azië en MENA bij Ripple, gelooft dat lid worden van een blockchain-netwerk met meer dan 100 aangesloten banken en financiële instellingen er voor zal zorgen dat de UAE Exchange efficiëntere diensten aan zijn klanten kan bieden. In februari 2018 werkte UAE Exchange voor het eerst samen met Ripple voor grensoverschrijdende betalingen. De exchange is naar verluidt de grootste betaalfirma in het Midden-Oosten dat RippleNet gebruikt. Tegen het einde van 2018, maakte de exchange bekend dat blockchain-gebaseerde betalingen naar Azië beschikbaar worden in het eerste kwartaal van 2019. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!