Commisaris SEC: vertraging in regulering kan positief werken

Een commissaris van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten zei op vrijdag 8 februari dat de vertraging omtrent crypto-reguleringen wellicht positief nieuws zouden kunnen zijn voor de crypto-industrie. Cointelegraph schreef hier op zondag 10 februari ook een bericht over.

Meer tijd voor betere regulering

Heister Peirce, die bekend staat als de “Crypto-moeder” in de gemeenschap vanwege haar positieve blik op een Bitcoin ETF, maakte deze opmerking in een toespraak aan de University of Missouri School of Law. Ze zei:
“We kunnen misschien duidelijkere lijnen trekken als we meer blockchain projecten zien rijpen. Vertraging bij het tekenen van duidelijke lijnen kan feitelijk meer vrijheid voor de technologie toestaan ​​om volledig tot zijn recht te komen.”
Daarnaast merkte ze op dat het proces van het reguleren van een nieuwe industrie lang kan duren en benadrukt dat de SEC adequaat moet handelen om de industrie in staat te stellen te evolueren, zonder de huidige wetten in gevaar te brengen:
“Als we naar behoren handelen, kunnen we innovatie in de crypto-industrie mogelijk maken zonder de doelstellingen van onze effectenwetgeving in het gedrang te brengen. Dit betekent o.a. beleggers beschermen, kapitaalvorming faciliteren en zorgen voor eerlijke, ordelijke en efficiënte markten.”

Overregulering

Aan de andere kant vindt overregulering soms wel plaats, klaagde Peirce. Bovendien voegde ze eraan toe dat sommige crypto-projecten simpelweg geen vooruitgang kunnen boeken binnen het bestaande kader, omdat ‘effectenwetgeving het hen onmogelijk maakt’. Peirce is ook van mening dat de SEC soms te aarzelend is in het omgaan met crypto-projecten en dat beleggers, die bereid zijn om geld in te zamelen, misleid kunnen worden door deze buitensporige voorzichtigheid:
“We verwijten beleggers terecht dat ze blindelings springen op alles wat met cryptocurency is gelabeld, maar soms lijken we even impulsief te zijn in het weglopen van alles wat als crypto aangemerkt is. We zijn het aan beleggers verplicht om voorzichtig te zijn, maar we zijn het hen ook verplicht hun beleggingsuniversum niet te definiëren met onze voorkeuren.”
Peirce concludeert dat het Amerikaanse Congres de dubbelzinnigheden met betrekking tot crypto kan oplossen door simpelweg te eisen dat ten minste enkele digitale activa als een afzonderlijke activaklasse moeten worden behandeld. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!