Opera Android-gebruikers in scandinavische landen kunnen nu Ethereum via browser kopen

De Android-versie van de grote webbrowser Opera integreert nu een functie waarmee de gebruikers Ethereum (ETH) via de browser kunnen kopen. Dit meldde een persbericht gepubliceerd door Cointelegraph op 6 februari.

Uit het persbericht blijkt dat de nieuwe service beschikbaar is voor gebruikers gevestigd in Denemarken, Noorwegen en Zweden vanwege de nieuwe samenwerking van Opera met beursvennootschap Safello. Volgens Opera is Safello in Zweden geregistreerd bij de Financial Supervisory Authority (FSA).

Senior PR-manager bij Opera, Julia Szendzielorz, vertelde Cointelegraph dat de toevoeging van ETH aan de browser de mogelijkheid biedt om de cryptocurrency meteen online te kopen.

Zoals Cointelegraph vorig jaar in december meldde, heeft Opera zijn Web 3-gerichte browser voor Android gelanceerd, met crypto wallet-integratie, ondersteuning voor Ethereum en interacties met decentrale applicaties (DApps). Volgens het persbericht van vandaag is de ETH die gekocht wordt met de nieuwe functie meteen klaar om te gebruiken in DApps.

Vorig jaar augustus heeft Opera een ingebouwde crypto-wallet toegevoegd aan de desktopversie van zijn browser. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!