Mt. Gox: $318 miljoen sell-off op BitPoint

De curator voor de rehabilitatieprocedures van oud cryptocurrency exchange Mt. Gox heeft, naar verluidt, grote hoeveelheden Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) op het handelsplatform BitPoint verkocht. Dit rapporteerde Cointelegraph Japan op dinsdag 5 februari, met vermelding van uitgelekte gegevens. Een anonieme bron zou deze informatie hebben verzameld uit het gerechtelijke proces met betrekking tot Mt. Gox bij de rechtbank en heeft dit aan GoxDox.com doorgespeeld. De informatie, die onvolledige scans van transacties bij BitPoint lijken te zijn, bevestigen dat de Mt. Gox curator, Nobuaki Kobayashi, munten verkocht om crediteuren terug te betalen.
“Tenzij BitPoint gewoon gul is, zou de reden dat ze miljarden JPY storten op de bankrekening van de curator kunnen zijn omdat ze ingehuurd zijn om de BTC/BCH van de MtGox Estate te verkopen,” schrijft GoxDox.
Het proces om gebruikers te compenseren die geld verloren hebben, in de grootschalige Mt. Gox’s hack in 2014, is lang en vol controverse geweest. Eind 2017 en de eerste helft van 2018 zouden vermoedelijke sell-offs vanuit Mt. Gox de prijs van Bitcoin manipuleren. Jesse Powell, CEO van Kraken, zei eerder dat Kraken een ​​verzoek had ontvangen voor een grootschalige verkoop, iets wat GoxDox nu ook verwijst. Dit verzoekt werd echter niet opgevolgd door Kraken. Het totale bedrag dat is gemoeid met de gelekte documenten is iets minder dan 35 miljard JPY ($ 318,5 miljoen). Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!