Nestlé: Blockchain van IBM Food Trust klaar voor uitbreiding in 2019

De grote supermarktketen Nestlé heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Zwitsersland. Het bedrijf geeft aan dat het op blockchain gebaseerde IBM Food Trust initiatief, dat grote wereldwijde retailers als Walmart en Unilever bevat, zich dit jaar weer opmaakt voor nieuwe leveranciers en retailers. De manager van de ‘digitale transformatie van de globale toeleveringsketen’, Benjamin Dubois, vertelde 28 januari in een interview met het Zwitserse regionale dagblad ‘24 heures‘ over de ontwikkeling. De blockchain van IBM Food Trust is al sinds het najaar van 2016 in productie. De eerste productproeven vonden dat jaar onder leiding van Walmart plaats in China. Daarentegen is Nestlé vanaf augustus 2017 bezig. Dubois zei dat het project zich is gaan ontwikkelen als reactie op de vraag van de consument naar meer transparantie en vertrouwen. Waarbij blockchain wordt benoemd als een belangrijke nieuwe technologie om detailhandelaren aan deze verwachtingen te laten voldoen. Het doel van het project is het versterken van het vermogen van ondernemingen om problemen te identificeren die verband houden met terugroepingen van producten. Hierbij kun je denken aan het sneller opsporen van uitbraken om het risico van consumenten te beperken tegen producten die gezondheidsproblemen of mogelijk de dood kunnen veroorzaken. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!