CEO Van Eck Associates: Bitcoin investeerders stappen over op goud

Jan Van Eck, CEO van Van Eck Associates, suggereerde dat Bitcoin (BTC) investeerders zijn overgestapt naar goud. Dit meldde hij in een interview met CNBC gepubliceerd op 26 januari. Van Eck lichtte toe dat hij denkt “dat Bitcoin in 2017 de vraag naar goud liet dalen”. Daarna concludeerde hij:
“We hebben 4.000 Bitcoin beleggers ondervraagd en hun nummer 1 investering voor 2019 is in feite goud. Dus goud verloor het eerst van Bitcoin en nu gaat het de andere kant op.”
Gedurende het interview waar het ook over Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) ging, verklaarde Tim Seymour, oprichter van Seymour Asset Management, dat de functie van Bitcoin als oppotmiddel twijfelachtig is. Van Eck’s onderneming creëerde wat CNBC definieerde als de meest bekende gouden ETF’s, namelijk de GDX gold miners ETF en de GDXJ junior gold miners ETF. Van Eck verklaarde dat die activa “de afgelopen twee of drie maanden enorm goed hebben gedaan”, voordat ze benadrukten dat ze schijnbaar het tegenovergestelde doen van wat de aandelenmarkten doet. In de meeste dagen in het vierde kwartaal, toen de S&P naar beneden ging, was het bij de GDX andersom. Verder groeide de GDX ETF volgens CNBC met 14 procent in het vierde kwartaal. Dit is volgens het artikel de beste prestatie sinds het tweede kwartaal van 2016. Bovendien is de GDX dit jaar met minder dan 1 procent gestegen, omdat de S&P 500 met 6 procent groeide . Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!