CEO onderzoeksbedrijf Messari: dreigementen na kritiek XRP rapport

De CEO van crypto-analyse bedrijf Messari, Ryan Selkis, zou bedreigingen hebben ontvangen nadat zijn onderneming een kritische analyse van Ripple (XRP) cryptocurrency had gepubliceerd. Selkis liet dit weten in een tweet die hij plaatste op 24 januari. Onderzoeksbureau Messari publiceerde op 24 januari een rapport en verklaarde dat de marktkapitalisatie van XRP waarschijnlijk met $6,1 miljard overgewaardeerd is. De onderneming baseerde zijn analyse op gegevens van cryptocurrency exchanges en informatie van derden. De CEO en oprichter van Messari, Ryan Selkis, plaatste na de publicatie een tweet met de bewering dat hij een dreigement van een anonieme beller ontving:
“Iemand heeft mij net gebeld met een nummer uit Nashville en noemde de verjaardag van mijn vrouw. Daarna hing hij op.”
Selkis meldde in een vervolgtweet dat hij nog twee bedreigende oproepen ontving. Hij vroeg een aantal vooraanstaande medewerkers van Ripple, waaronder CEO Brad Garlinghouse, CTO David Schwartz en SVP van Marketing en Communicatie Monica Long om de bedreigingen tegen zijn familie aan te klagen, die, zoals hij beweerde, afkomstig zijn van de XRP-gemeenschap:
“Ik wil @Ripple @MonicaLongSF @bgarlinghouse @JoelKatz @CoryTV @warpaul vragen om elke $xrp community bedreiging tegen mijn familie te melden. Na DRIE dreigementen ga ik naar de FBI en de lokale politie.”
Nadat hij naar een politiebureau is gegaan om de oproepen te melden, plaatste Selkis nog een tweet. Kennelijk bevestigde de tweet dat de bellers niet echt verbonden waren met Ripple.
“Ik ben op het politiebureau. Het is waarschijnlijk iemand die ons probeert te pesten.”
In Ripple zijn meest recente kwartaal 4 rapport van 2018, heeft de onderneming bekend gemaakt dat de verkoop van zijn XRP tokens is gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van hetzelfde jaar. De onderneming verkocht $129 miljoen en $163 miljoen aan tokens in de respectieve tijdsperiodes. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!