Bitcoin (BTC) ETF ingetrokken en nu?

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk al weten, heeft CBOE hun aanvraag voor een Bitcoin ETF (VanEck SolidX Bitcoin Trust) ingetrokken. Dit hebben zij waarschijnlijk gedaan omdat de kans groot was dat hij afgekeurd zou worden door de SEC.

Gebrek aan personeel

De SEC mag namelijk maximaal 3 keer om uitstel vragen en aangezien dit de derde keer zou zijn, zou de ETF automatisch goedgekeurd worden als de deadline gemist zou worden. Het gebrek aan personeel bij de commissie verhinderde de voortzetting van de besprekingen over verschillende aspecten van de aanbesteding van de Bitcoin ETF. Dit maakt de kans dat de ETF afgekeurd zou worden vele male groter, mits er nog geen definitieve beslissing gemaakt zou zijn. Ze hebben er hierdoor voor gekozen om hem in te trekken, om hem vervolgens op een later tijdstip (na de deadline van 28-2) weer opnieuw in te dienen.

De meeste professionals wachten op een Bitcoin ETF

De SEC-voorzitter Jay Clayton houdt vol dat een Bitcoin ETF nog ver weg is. De aard van cryptocurrency-markten maakt het voor de SEC moeilijk om een ​​ETF goed te keuren. Volgens het Bitwise Asset Management Team wachten de meeste Amerikaanse investeerders op een Bitcoin ETF, voordat ze de crypto-markt betreden. Een ETF voegt een mate van validatie toe aan de crypto branche.
“Onlangs hebben we een formele enquête onder 150 financiële adviseurs afgenomen, en een sterke meerderheid (58%) zei dat investeren via een ETF hun voorkeur heeft. Op de vraag wat hen meer gerust zou stellen bij het toevoegen van crypto’s in klantportfolio’s, zei 54% “betere regelgeving” en 35% zei “de lancering van een ETF.”
Het Bitwise-team zegt verder dat een daadwerkelijk goedgekeurde ETF pas het begin van het proces zou zijn.
“De dag dat een ETF wordt gelanceerd, is slechts het begin van de reis. Het overgrote deel van de spaargelden en activa in de VS wordt beheerd door adviseurs en professionals. Wanneer de ETF gelanceerd is, zullen veel investeringscomités dan beginnen met het evaluatieproces. Onderzoeksteams, privébanken en platforms zullen beginnen met het overwegen om het aan klanten aan te bieden.”
VanEck is van plan om een ​​nieuwe aanvraag in te dienen na de deadline en dit zal de deadline van de aanvraag opnieuw op 240 dagen zetten. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!