MIT professor: blockchain kan zorgen voor een grenzeloze economie

Volgens MIT hoogleraar, Silvio Micali, kan blockchain zorgen voor de creatie van een grenzeloze economie. Dit zei hij in een interview met Bloomberg Daybreak Asia op maandag 21 januari. Hij beschreef daarnaast 3 belangrijke eigenschappen die blockchain-systemen moeten hebben om een grenzeloze economie mogelijk te maken, namelijk decentralisatie, beveiliging en schaalbaarheid. Volgens de professor zijn pas sinds kort alle eigenschappen mogelijk. Met betrekking tot de schaalbaarheid, zei Micalli dat een gedecentraliseerd systeem echt superieure technologie nodig heeft om dezelfde mate van participatie en vertrouwen te bieden als gecentraliseerde systemen. Daarnaast gaf hij aan dat gecentraliseerde systemen veel kwetsbaarder zijn voor hackpogingen, wijzend op de frequentie van beveiligings- en privacyschendingen die herhaaldelijk plaatsvinden onder gecentraliseerde instellingen. Tijdens het interview gaf de professor blijk van optimisme omtrent de beveiliging, daarbij wijzend op het niveau van de ingebouwde beveiliging in het concept:
“Alleen een echt gedecentraliseerd systeem, waar de kracht echt zo verspreid is dat het praktisch onmogelijk is om ze allemaal aan te vallen en wanneer je een specifieke node niet hoeft te vertrouwen, zal het de veiligheid brengen die we echt hebben nodig hebben en verdienen.”
Eerder in januari publiceerde CryptoBenelux al een artikel van de MIT Technology Review dat beweert dat 2019 het jaar wordt waarin blockchain-technologie eindelijk wordt genormaliseerd. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!