MIT: 2019 gaat het jaar worden dat blockchain mondain wordt

MIT Technology Review heeft vandaag een artikel gepubliceerd dat aangeeft dat 2019 het jaar gaat worden dat blockchain mondain wordt.

The Review is een onafhankelijk tijdschrift dat volledig eigendom is van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten.

Het blad voorziet een nieuw hoogtepunt in 2019. Dit omdat veel “innovatieve projecten nog steeds in leven zijn en zelfs in de buurt komen om hun vruchten af te gaan werpen.” Dit samen met de plannen van meerdere grote bedrijven om dit jaar grote, op blockchain-gebaseerde, projecten te lanceren, wordt 2019 gezien als “het jaar dat blockchain-technologie eindelijk normaal wordt”.

Als een voorbeeld van de dreigende transformatie van de sector haalt de Review de aankomende betreding van de markt van trouwe Wall Street-spelers, zoals Intercontinental Exchange (ICE) en investeringsgigant Fidelity aan.

Een ander voorbeeld is de verbetering van smart contracttechnologie, die het gebruik ervan in meerdere juridische contexten mogelijk maakt “code is wet”.

Het laatste argument van het artikel is dat deze normalisering van de technologie en de sector zal leiden tot een aanzienlijke hervorming van de ideologie die cryptocurrencies en blockchain hun eerste impuls gaf.

De wortels van Crypto als anti-government beweging zullen op z’n kop worden gezet, beweert het artikel, door de komst van nationale cryptocurrencies (of het nu gaat om Venezuela’s reeds gelanceerde controversiële cryptocurrency, de Petro, of plannen van andere staten voor hun eigen door de staat gesteunde munten).

Een ander voorbeeld is de goedkeuring voor onderzoeken naar cryptocurrencies die worden gesteund door de centrale bank (CBDC’s).

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!