Cryptocurrencies hebben geen toegevoegde waarde volgens adviseur van Bank of England

De senior adviseur van Gouverneur Mark Carney van de Bank of England, Huw van Steenis, vertelde Bloomberg in een interview op maandag 21 januari dat hij van mening is dat cryptocurrencies niet van toegevoegde waarde zijn omdat ze niet slagen voor fundamentele financiële tests. Howes leidt momenteel, sinds 2018, de herziening van de toekomst van financiën. Gevraagd naar het potentieel van crypto om een ​​bedreiging voor de economische stabiliteit te worden, zei Van Steenis:
“Ik ben niet zo bezorgd over cryptocurrencies. Ze slagen er niet om de basistests van financiële diensten uit te voeren. Ze zijn geen geweldige ruileenheid, ze hebben geen waarde en ze zijn langzamer dan de bestaande middelen.”
Hij benadrukte ook dat traditionele banken traag zijn in het adopteren van nieuwe technologieën:
“Wat ik het leukste vind als ik FinTech bedrijven ontmoet, is hun obsessie met klanten. De uitdaging is om klanten te krijgen, voordat de traditionele banken kunnen innoveren.”
In maart lanceerde het Verenigd Koninkrijk de Taskforce Cryptoassets, die bestaat uit de Financial Conduct Authority en BOE, om een ​​relevant wettelijk kader voor cryptocurrencies te ontwikkelen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!