Verenigd Koninkrijk houdt cryptomarkt in de gaten

Op 18 september publiceerde Finance Feeds een artikel waarin de regering van het Verenigd Koninkrijk ook behandeld werd en er werden enkele serieuze vragen over de visie op de crypto-markt en de blockchain-industrie gevraagd. Een van de vragen werd gesteld door Lord Taylor uit Warwick.

Hoe staat het Verenigd Koninkrijk tegenover cryptocurrencies?

Lord Taylor wilde weten hoe de Britse regering dacht over de huidige crypto-prijsdip en of zij de markt in de gaten houden. Hij was nieuwsgierig naar de impact van de blockchain industrie in het VK. Lord Bates, de huidige staatssecretaris van het ministerie van Internationale Ontwikkeling, heeft de vragen beantwoord en de Taskforce Cryptoassets genoemd die in maart is gevormd. De taskforce wordt gevormd door functionarissen en professionals van de Financial Conduit Authority (FCA), de Bank of England en de HM Treasury. De Taskforce Cryptoassets evalueert de risico’s en identificeert de voordelen. Het team formuleert vervolgens een relevant beleid en een relevante regelgeving voor de crypto-markt. Naar verwachting zal dit najaar een rapport gepubliceerd worden, waarin het officiële advies over de cryptomarkt beschreven zal staan.

Een eigen cryptocurrency

De economische secretaris van HM Treasury, John Glen, zei daarnaast dat de Bank of England nog moet overleggen met de bondskanselier om te bepalen of de bank een staatsgebonden cryptocurrency kan lanceren. Hij zei dat de bank nog steeds de mogelijke impact van een dergelijke cryptocurrency uitzoekt. Glen benadrukte echter snel dat de bank geen plannen heeft om een ​​cryptomunt in de markt te zetten met als doel om het economische systeem te vervangen. De Britse overheid moet zelfs nog eerst cryptocurrencies als economische activa classificeren. Het is echter vrij duidelijk dat, hoewel de regering nog geen duidelijk beleid heeft gevormd omtrent cryptocurrencies, zij de markt wel nauwlettend in de gaten houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!