De Universiteit van Bahrein zal diploma’s uitreiken over de blockchain

De universiteit gaat de open standaard van BlockCerts, in samenwerking met Learning Machine (een start-up die een systeem biedt voor het afgeven van verifieerbare officiële records met behulp van blockchain) gebruiken. Dit meldde Trade Arabia op zondag 13 januari. De Universiteit van Bahrein zal één van de eerste universiteiten ter wereld worden die digitale diploma’s vast gaat leggen op de blockchain. Het blockchain-initiatief van de universiteit maakt deel uit van een algemene digitaliseringsstrategie voor mobiele studenten. President van de universiteit, Professor Riyad Hamzah, zei het volgende:
“Wij bij UOB zijn verheugd om de pioniers te zijn in het gebruik van blockchain om onze studenten beter van dienst te kunnen zijn.” “Deze technologie biedt een gecodeerd platform om diploma’s en certificaten uit te reiken aan studenten met cryptografisch bewijs dat ze zijn uitgegeven door UOB. Studenten zullen tevens hun eigen digitale bestand hebben, wat betekent dat zij of hun werkgevers niet hoeven te wachten totdat we hun inloggegevens hebben gevalideerd.” Als pilot beginnen we met onze postdoctorale programma’s en hopelijk kunnen we dit op termijn uitbreiden.”
Het ontwikkelingsteam van Blockcerts legde uit:
“Blockcerts biedt een gedecentraliseerd referentiesysteem. De Bitcoin (BTC) blockchain fungeert als de leverancier van vertrouwen en de inloggegevens zijn fraudebestendig & verifieerbaar. Blockcerts kan worden gebruikt in het kader van academische, professionele en personeelsgerelateerde kwalificaties.”
Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!