Daling inactieve Bitcoin wallets. Dit kan een marktbeweging betekenen?

Het aantal actieve Bitcoin wallets, waarvan er vele al lang niet meer actief zijn geweest, heeft een opleving gezien. Dit zou belangrijke marktbewegingen aan kunnen kondigen. Dit schreef Bloomberg op vrijdag 11 januari.

Aantal inactieve wallets dalen

Bloomberg baseert dit op de gegevens en analyse van de start-up, Flipside Crypto, dat in november de steun van Coinbase en Digital Currency Group (DCG) verzegelde. Volgens de start-up is met ingang van oktober 2018 een groot aantal van de lange inactieve Bitcoin-houders, degenen die hun Bitcoin (BTC) tussen 6 en 30 maanden niet hebben aangeraakt, begonnen met hun munten uit hun wallet te halen. Dit resulteert dat nu ongeveer 60%, van het totale Bitcoin aanbod, in handen is van personen die de afgelopen maand actief zijn geweest.

Dit kan veel prijsactie voorspellen

Dit betekent op zijn beurt weer dat dit cijfer met 40% gestegen is sinds de zomer van 2018. Eric Stone, hoofd Data Science bij Flipside, zei hierover het volgende:
“Het is absoluut een grote verschuiving. Er is meer potentieel dan normaal voor prijsschommelingen.” “We hebben geen reden om te verwachten dat deze wallets nog een jaar of twee langer stil zullen blijven zitten.”
Bloomberg merkte op dat soortgelijke verschuivingen vooraf gingen aan vorige grote prijsschommelingen. In zowel 2015 als in 2017, werden deze verschuivingen opgemerkt. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!