Cryptocurrencies zullen één van de onderzoeksprioriteiten zijn van de SEC in 2019

Volgens het Office of Compliance Inspections and Examinations (OCIE) van de Securities and Exchange Commision (SEC) zal in 2019 cryptocurrencies één van de speerpunten zijn. Dit zal worden gedaan met het oog op de bescherming van consumenten in de beleggingscategorie. Tot de marktactiviteiten, die de OCIE zal monitoren, behoren het aanbieden & verkopen en de verhandeling & beheer van digitale activa. In gevallen waarin het digitale activum is geclassificeerd als een effect, is het doel om te zorgen voor naleving van de regelgeving. In de toekomst kunnen marktdeelnemers, in de digitale-activaruimte, van de OCIE een hoog niveau van controle verwachten:
“OCIE zal stappen ondernemen om marktdeelnemers te identificeren die deze producten aanbieden, verkopen, verhandelen en beheren, of overwegen deze producten actief aan te bieden.” Vervolgens zullen wij de omvang van hun activiteiten beoordelen. Voor bedrijven die actief zijn op de markt voor digitale activa, voert OCIE onderzoeken uit gericht op o.a. portfoliobeheer van cryptocurrencies, handel, veiligheid van klantenfondsen en -activa, prijsstelling van klantportefeuilles, compliance en interne controles.”
De gebieden met onderzoeksprioriteit werden gekozen op basis van beleid, een beoordeling van risico’s en verschillende sectorale kwesties. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!