Minister President van Nieuw-Zeeland afgebeeld op Bitcoin nepnieuws website

Een vermeende nepnieuws website heeft een crypto gerelateerd artikel gepubliceerd met een foto van voormalig Nieuw-Zeelandse premier John Key. Dit meldde Stuff op 5 januari. In de advertentie werd Bitcoin (BTC) en een onderneming met de naam ‘Crypto Revolt’ gepromoot, wat naar verluidt een namaak website is. Het artikel legt verder uit dat de advertentie een Stuff-nieuwspagina voor ondernemingen imiteert en beweert John Key geinterviewd te hebben over zijn enthousiasme voor Bitcoin. Bovendien zie je een ‘NZ Times’-logo in plaats van het Stuff-logo en alle links leiden naar de website van Crypto Revolt. De bron die de advertentie te zien kreeg, suggereerde dat het webadres verdacht was en dat de onderneming zelf gehackt kon zijn. In december 2017 meldde Cointelegraph, dat Key vervolgens ontkend heeft dat er geruchten circuleerden dat hij in Bitcoin investeerde. De bewering dat Keys een Bitcoin investeerder was, kwam oorspronkelijk van een andere nepnieuws website, waarvan de link via sociale media werd gepropageerd. De politie van Nieuw-Zeeland waarschuwde in september voor online oplichting, nadat een crypto belegger een groot bedrag verloor door fraude. De ‘Financial Markets Authority’ voegde naar aanleiding van het incident drie crypto-gerelateerde websites toe aan de zwarte lijst. Deze lijst met online scams werd in december nogmaals aangevuld met drie soortgelijke websites. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!