Saudi-Arabië rond IBM TradeLens Pilot af

In Saoedi-Arabië hebben de douaneautoriteiten een proefproject afgerond waarbij het grensoverschrijdende handelsplatform FASAH wordt gekoppeld aan IBM en het Tradelens blockchainplatform van Maersk. Dit meldde een persbericht van 26 december.

IBM en Maersk richtten vorig jaar augustus TradeLens op. Het platform is bedoeld als basis voor digitale supply chains en zal worden gelanceerd met bijna 100 bedrijven die bereid zijn deel te nemen aan de pilot.

Voor Saoedi-Arabië maakt deze stap deel uit van de wens van de autoriteiten om de economie van het land uit te breiden via het Vision 2030-initiatief.

De Saoedische douanegouverneur Ahmed Alhakbani zei het volgende in de release:

“De pilot komt overeen met onze strategie die gericht is op het makkelijker maken van handel en het verbeteren van de veiligheidsniveaus, terwijl we werken aan de oprichting van het koninkrijk als een van de belangrijkste logistieke knooppunten wereldwijd.”

“De recente pilot om FASAH te koppelen aan het TradeLens-platform laat duidelijk zien dat we op de goede weg zijn.”

 

Riyadh heeft in overeenstemming met buurland, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), de afgelopen maanden intensievere activiteiten opgezet om blockchain-technologie op staatsniveau te integreren.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!