New York gaat de eerste cryptocurrency task force introduceren

Een afgevaardigde van de wetgevende macht van de New York State (NYS) heeft aangekondigd in een Facebook-bericht, op donderdag 3 januari, dat de staat de ‘eerste’ cryptocurrency taskforce van het land gaat introduceren.

In de post verklaarde Clyde Vanel, een afgevaardigde van de NYS en een voorzitter van de subcommissie op het gebied van internet en nieuwe technologieën, dat New York de eerste staat in de Verenigde Staten zal zijn die een cryptocurrency taskforce gaat oprichten. De taskforce gaat zich richten op het bestuderen van de regelgeving, het gebruik en definitie van digitale valuta.

De gouverneur Andrew Cuomo tekende het wetsvoorstel genaamd “The Digital Currency Study Bill” op 21 december 2018.

In juni stemde het bankencomité om een ​​task force voor digitale valuta’s te creëren. De leden van de taskforce, inclusief technologen, consumenten, investeerders, blockchain-bedrijven en academici, werden benoemd door de gouverneur, de senaat en het assemblee en zullen naar verluidt relevante rapporten moeten indienen vóór 15 december 2020.

Het rapport gaat de impact van regelgevingen op de ontwikkelingen van digitale valuta’s en blockchain-industrieën binnen de staat onderzoeken, het gebruik van digitale valuta’s en het effect op lokale belastingontvangsten en de transparantie van de digitale valutamarkt.

Julie Samuels, executive director van een non-profitorganisatie die technische bedrijven in New York vertegenwoordigt, zei dat “cryptocurrencies en blockchain-technologie zonder twijfel jarenlang enorm van invloed zullen zijn op financiën en vele andere industrieën over de hele wereld.” Hij zei:

“New York leidt het land in financiën. We zullen ook leiden in een goede regulering van FinTech. De taskforce van experts zal ons helpen de balans te vinden tussen een robuuste blockchain-industrie en een economische omgeving met cryptocurrencies, terwijl we tegelijkertijd New Yorkse beleggers en consumenten beschermen. “

Andere staten in de VS hebben ook wetgevingen ingevoerd om overheidsinstanties te creëren om de potentiële impact van de blockchain– en crypto-industrieën op de staatshandel te bestuderen. In juni tekende de directeur van Connecticut, SB 443, die een blockchainwerkgroep oprichtte om de technologie te bestuderen. De wet stelde ook tijdsbestekken vast voor het onderzoeken en het verstrekken van rapporten over het mogelijke gebruik van crypto bij criminele activiteiten.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!