Mede-oprichter Stellar en Ripple, Jed McCaleb: Tron is ‘waardeloos’

Volgens Jeb McCaleb, mede-oprichter van Stellar, Ripple en Mt. Gox, is Tron ‘waardeloos’. McCaleb, die Ripple verliet om Stellar op te richten vanwege persoonlijke verschillen, vindt dat de crypto-markt het goed doet. Hij zei tegen Yahoo! Financier dat we op de goede weg zijn, ook al is het in de loop van 2018 wat slechter gegaan.

Tijdens een telefoongesprek met McCaleb werd hij gevraagd wat zijn favorieten zijn van de crypto-wereld, ongeacht de prijs. McCaleb zei dat de manier waarop geld wordt geïnvesteerd in cryptoprojecten gigantisch is. Hij voegde daaraan toe dat alles op rolletjes begint te lopen door vermindering van marktkapitalisaties en tokenprijzen.

“Negentig procent van de projecten is onzinnig. Ik kijk uit naar de verandering hiervan. Projecten zoals Tron zijn gewoon waardeloos. Mensen investeren veel geld in dingen die technisch niet werken”.

Het commentaar van McCaleb is opvallend, aangezien Tron beter heeft gepresteerd dan Ethereum op het gebied van smart contract ontwikkeling en het gebruik ervan. Stellar heeft daarentegen nog geen smart contract ontwikkelingsplatform geïntroduceerd. Waarom McCaleb Tron ziet als ‘waardeloos’, is niet geheel duidelijk.

Stellar slechte marketing

Op de vraag of mensen in het algemeen weten wat Stellar is, zei McCaleb: Ik denk het niet.

‘We hebben het op marketing gebied erg slecht gedaan. Ik denk dat ze een vaag idee hebben dat het om betalingen gaat, maar ik denk niet dat ze de echte kracht en details ervan kennen. We hopen dat in 2019 te veranderen, maar het is een proces waarmee we te maken hebben”.


Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!