De White Hat hackers verdienden ruim 8 ton in 2018

White hat hackers hebben dit jaar $878.000 verdiend door mee te doen aan bugbounties in de cryptowereld. Dit meldde TheNextWeb op zondag 30 december 2018.

Met bugbounties huren bedrijven hackers in om hun software proberen te hacken, op deze manier kan een bedrijf erachter komen waar de zwakke punten van het bedrijf liggen. Deze zwakke punten kunnen het probleem dan oplossen.

TheNextWeb meldde dat hackers ongeveer een half miljoen dollar verdienden via HackerOne, dit is een bounty-platform dat bedrijven met hackers in contact brengt. HackerOne is te vergelijken met Block.one, dit bedrijf staat achter EOS. Block.one zelf is verantwoordelijk voor 60% van alle premies die dit jaar zijn uitbetaald.

Coinbase was dit jaar het grootste bounty-speler, zij hebben een kleine drie ton aan dollars gespendeerd aan hackers. Ook Tron was dit jaar een grote bounty-speler, zij hebben ongeveer $75,000 dollar besteed aan hackers.

Cointelegraph meldde dat gedecentraliseerde applicaties van EOS sinds juli dit jaar ongeveer één miljoen dollar hebben kwijtgeraakt aan hacks. Dit laat zien hoe belangrijk het is om producten zo min mogelijk kwetsbaar op te markt te brengen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!